Milan Štefánek – Terapeut & Masér

Zvolenská 31, Martin

Bolesť krčnej chrbtice – príčiny, prevencia a liečba

Bolesť v krčnej chrbtici predstavuje značné nepríjemnosti a obmedzenia. Našťastie existuje mnoho metód na jej úľavu alebo úplné odstránenie. Významnými spôsobmi zmiernenia sú napríklad pohybové aktivity, masáže, chiroterapia, fyzioterapeutické cvičenia, správna poloha tela pri spánku, ako aj použitie zdravotných vankúšov na uľahčenie bolesti.

V dnešnej dobe väčšina z nás trpí nedostatkom pohybu v dôsledku sedavého zamestnania a nedostatočného športovania. Tieto faktory vedú k chronickým bolestiam v pohybovom aparáte. Akékoľvek úrazy spôsobené nedostatočnou opatrnosťou môžu tiež prispieť k týmto ťažkostiam. Okrem rehabilitácie a cvičenia môže chiropraktik pomôcť riešiť tieto problémy.

Masáže pre športovcov sú dôležité, pretože zlepšujú cirkuláciu krvi a lymfy, znižujú napätie svalov, zlepšujú rozsah pohybu a zvyšujú relaxáciu. V tomto blogu si preto ukážeme niektoré z najdôležitejších masáží pre športovcov.

Taping alebo tejpovanie je technika, ktorá sa často používa v športe a fyzioterapii na zmiernenie bolesti a zlepšenie pohyblivosti končatín a kĺbov. V tomto článku sa bližšie pozrieme na tejping a jeho výhody.

Bolesť krížov môže byť pre niektorých ľudí ťažká na zvládnutie a ovplyvňovať každodenné aktivity, vrátane chôdze, státia a sedenia.V tomto článku sa bližšie pozrieme na príčiny, dôsledky a riešenia bolesti krížov.

Bedrový kĺb tiež nesie väčšinu váhy tela a zaisťuje stabilitu pri chôdzi, behu a ďalších pohyboch. V tomto článku sa bližšie pozrieme na príčiny, dôsledky a riešenia rôznych ochorení a bolestí bedrového kĺbu.

Bolesť hlavy je pocit nepríjemného tlaku, napätia, ťažkosti alebo bolesti lokalizovanej v oblasti hlavy. V tomto článku sa bližšie pozrieme na príčiny, dôsledky a riešenia rôznych bolestí hlavy.

Napätie, stuhnutosť, kŕče, bolesť – to sú len niektoré slová, ktorými najčastejšie ľudia opisujú svoje bolestivé svaly. V tomto článku si ale rozoberieme príčiny, ktoré predchádzajú tomu, čo nazývame „stuhnuté svaly“.

Chiroterapia je manuálna terapia, ktorá kladie dôraz na diagnostiku a liečbu neuromuskulárnych porúch s dôrazom na liečbu manuálnou úpravou alebo manipuláciou s chrbticou. Viac o chiroterapii a jej účinkoch sa dozviete v tomto článku po kliknutí na tlačidlo „Zobraziť viac“.

Pojem klasická masáž ste už určite niekde započuli, ale viete aké benefity táto masáž ponúka? V tomto článku si ale rozoberieme benefity, pre koho je vhodná a kedy ju radšej odložiť na neskôr.